The choice is yours…

Fashion, het is een begrip waar iedereen wel mee bekend is. Van simpele sneakers onder een jeans tot avondjurk met pumps, er is zo-veel!

Zolang ik geen loterij win (de kans onbestaande, want ik speel niet eens mee) zal ik keuzes moeten maken in het aanschaffen van kleding. Ik probeer creatief om te gaan met hetgeen ik heb, maar natuurlijk word ik ook zeer blij met een nieuw item! Zelf houd ik rekening met verschillende zaken die mij helpen de juiste keuzes te maken.

Een goedkope smaak heb ik niet, als ik wil is mijn salaris zo op. Gelukkig nog wel het verstand me daar niet aan te laten vangen! Dat ik het kan uitgeven aan kleding is een feit, echter zorg ik er wel voor dat wanneer ik iets duurs koop, dit ook iets tijdloos is. Dan is het beter te combineren, ben ik het minder snel beu en is het niet per se seizoensgebonden.

Ik ben niet iemand die weekenden door (nieuwe) steden struint op zoek naar datgene waar ik blij van word. Inmiddels weet ik goed met welke merken ik mij goed kan vereenzelvigen, wat mij het beste staat en uiteraard waar ik het kan vinden. Zowel in Nederland als Belgie weet ik precies waar ik moet zijn en snel wijk ik dan ook niet af van mijn vertrouwde boetiekjes. Het staat buiten kijf dat ik het natuurlijk ook nog leuk vind me te laten verrassen door winkels die ik nog niet ken en die zomaar mijn nieuwe favoriete winkel kunnen worden (mits een beetje in de buurt :)).

Wat ik belangrijk vind is dat kleding goed van kwaliteit is, dat het van mooie materialen gemaakt is en vooral dat het simpel oogt. Kleding die opvalt is natuurlijk leuk, maar met meer basic kledingstukken kun je veel meer afwisselen door middel van accessoires. Neem ‘the little black dress’, dit item is niet voor niets al jaren populair. In de jaren ’20 heeft Coco Chanel dit gelanceerd en we weten allemaal met welk resultaat, niet meer weg te denken! Wat ik eigenlijk zo briljant vind aan deze kleding is dat je dit verschillende keren naar tal van gelegenheden kunt dragen en dat iedereen altijd vindt dat je er leuk uitziet. Merken die deze minimal look uitstekend tot uiting brengen zijn in mijn ogen merken als Filippa K en Drykorn.
Zelf probeer ik deze kleding afwisselend te dragen, er zijn namelijk talloze manier om te variëren.  Een sneaker of een pump geeft je outfit al een heel andere look, maar ook opvallende of juist bescheiden sieraden laten het geheel er anders uitzien. Zelfs hoe je je haar draagt, draagt bij tot een andere uitstraling.

I admit, ook ik hou van iets extravagants en ja, once in a while durf ik daar nog wel eens wat geld aan uit te geven. Niets leukers dan een ‘wauw’ effect creëren. Het merk Essentiel Antwerp slaagt daar, naar mijn mening, ontzettend goed in. Ik voel me in die kleding gewoonweg gelukkig !!

In de afgelopen jaren heb ik mezelf goed leren kennen qua smaak, ik weet wat ik mooi vind en waar ik me fijn in voel, toch bega ik zo nu en dan nog wel eens een miskoop. Om dit toch wat te vermijden naar de toekomst probeer ik wel stil te staan bij de vraag ‘waarom is het een miskoop geworden?’. Voel ik me er niet comfortabel in, staat de pasvorm niet goed bij me of matcht de kleur niet mooi bij mijn huidskleur. Door verschillende redenen te achterhalen probeer ik de kans op een volgende miskoop te minimaliseren en daarnaast krijg ik een steeds beter beeld van de stijl waar ik van houd.

Wat ik uiteindelijk het belangrijkste vind omtrent mode is te dragen waar ik me goed in voel en waarvan ik weet dat het goed bij me past. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je je niet goed of comfortabel voelt in een bepaald kledingstuk of met een bepaalde trend, je dit ook automatisch uitstraalt. Draag kleding waar jij door gaat stralen, dat zorgt ervoor dat jij je zelfverzekerd voelt en ook zo overkomt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s